בקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?
-
הם לא משלמים לאף אחד שום דבר.
אולי למכונים, אולי גם זה לא. -
אולי למכונים, אולי גם זה לא.@יום-חדש-מתחיל כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
אז לכאורה גם לאוצריא הם יתנו את הספרים לא?
-
חבריי ורבותיי, במחילה מכבודכם
למה לכם?קודם כל גילוי נאות: אין לי ולא היה לי (למרות שגנבתי את האייקון...)
שום קשר עסקי או רווחי עם אוצר החכמה
מלבד מה שאני משתמש שנים רבות [ושעות רבות...] באוצר,
נהנה ממנו לאין שיעור, ושמח בכל שקל שהשקעתי בו [וזה אכן הרבה].אבל - לגופו של ענין:
האם הטענות והמענות דכאן באים אחרי שימוש קבוע ואיכותי?
האם מישהו ממכם ניסה להקים פרוייקט כזה?
(אוצרות התורה ניסו, ולא הגיעו לרמה הזאת. ובחירת הלומדים תוכיח).
כמויות של ספרים, מגוון עשיר, חבילות ...
איכות וברירות, סדר וארגון, נוחות שימוש ...
(במיוחד מגירסה 19 ואילך, כשעברו לממשק החדש והמעולה).הם חשבו בגדול, מחוץ לקופסה (היום זה נראה מובן מאליו. רעיון כזה פשוט... למה לא, פשוט להכניס את כל הספרייה היהודית למאגר מידע מונגש וממויין...)
הם העיזו ופרשו כנפים, ומשכנו את עצמם על מבצע שהיה עלול להסתיים במפח נפש וחובות עצומים..
וכנראה שהיתה להם סייעתא דשמיא, והם קנו את עולמם.למעשה - 'אוצר החכמה' יצרו מהפכה של ממש בעולם התורה !
יכול כל מי שרוצה לנסות את מזלו ולסלול אוטוסטראדה מקבילה,
העולם אינו שלהם
תורה מונחת וכל הרוצה יבוא...הסוגיה הזו - כבר דשו בה רבים בעבר, אולי בפורום לתורה. לא מצאתי כרגע.
מה נרוויח מהעלאה שלה מחדש?
האם זה יעודד מישהו לנסות לפרוץ דרך?
האם כדי ללמוד מהם איך לפתח כזו מערכת ולהגיש אותה ללומדי התורה בחינם [או במחיר זול]? -
נהנה ממנו לאין שיעור, ושמח בכל שקל שהשקעתי בו [וזה אכן הרבה].אבל - לגופו של ענין:
(במיוחד מגירסה 19 ואילך, כשעברו לממשק החדש והמעולה).הם חשבו בגדול, מחוץ לקופסה (היום זה נראה מובן מאליו. רעיון כזה פשוט... למה לא, פשוט להכניס את כל הספרייה היהודית למאגר מידע מונגש וממויין...)
הם העיזו ופרשו כנפים, ומשכנו את עצמם על מבצע שהיה עלול להסתיים במפח נפש וחובות עצומים..
וכנראה שהיתה להם סייעתא דשמיא, והם קנו את עולמם.למעשה - 'אוצר החכמה' יצרו מהפכה של ממש בעולם התורה !
העולם אינו שלהם
תורה מונחת וכל הרוצה יבוא...הסוגיה הזו - כבר דשו בה רבים בעבר, אולי בפורום לתורה. לא מצאתי כרגע.
האם כדי ללמוד מהם איך לפתח כזו מערכת ולהגיש אותה ללומדי התורה בחינם [או במחיר זול]?@איש-שלו כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
(במיוחד מגירסה 19 ואילך, כשעברו לממשק החדש והמעולה).סתירה מהשורה הראשונה שציטטתי, לאחרונה.
-
@איש-שלו כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
(במיוחד מגירסה 19 ואילך, כשעברו לממשק החדש והמעולה).סתירה מהשורה הראשונה שציטטתי, לאחרונה.
@י.-פל. כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
פרש לי דבריך, אנא.
-
העולם אינו שלהם
האם כדי ללמוד מהם איך לפתח כזו מערכת ולהגיש אותה ללומדי התורה בחינם [או במחיר זול]?@איש-שלו כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
הם חשבו בגדול, מחוץ לקופסה (היום זה נראה מובן מאליו. רעיון כזה פשוט... למה לא, פשוט להכניס את כל הספרייה היהודית למאגר מידע מונגש וממויין...)
הם העיזו ופרשו כנפים, ומשכנו את עצמם על מבצע שהיה עלול להסתיים במפח נפש וחובות עצומים..כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
אוצרות התורה. (שבמובן מסויים קדם להם, ואכמ"ל)
!
האם כדי ללמוד מהם איך לפתח כזו מערכת ולהגיש אותה ללומדי התורה בחינם [או במחיר זול]?
גם, למה לא להנגיש בחינם או ביותר זול?
שנית, זה יצור תחרות אפקטיבית, זה ישפר גם אותם, זה יוזיל גם אותם.
הטענות שלך היו תקפות באותה מידה בדיוק על אוצריא נגד בר אילן.
וזה קרה, וקורה! -
לדעתי הסיבה היחידה היא בגלל שאין מאגר [מספיק גדול] של ספרי PDF חופשיים לשימוש.
חבל שהיברובוקס לא עשו זאת חופשי לגמרי, אם זה הי' חופשי, לדעתי מזמן כבר היו כמה מתכנתים שהיו עושים את התוכנה לזה.
-
אני חושב שברגע שיהיה תוכנה מוכנה לשימוש ברמה של אוצריא... עבור PDF (אוצריא לא מתאימה לזה כרגע...)
כבר היה לכל אברך את היברו בוקס בפנים
פשוט, כרגע אף אחד לא מעתיק את הברו בוקס המלא , אבל כשיהיה אפשר להפוך את זה לתוכנה כולם ימצאו איך לעשות את זה.... -
לדעתי זה מתחיל הפוך. אחרי שיש מאגר, יש חשק למפתחים להתחיל לעבוד ל כזה דבר.
מה עוד, שצריך גם דברים נוספים מעבר ל PDF עצמו, כמו מידע על כל ספר, ושם המחבר וכדו' כדי לעשות תוכנה רצינית. -
יש בהברו בוקס את כל המידע על הספר הבסיסי הנצרך לשימוש
אני חותם על זה, ברגע שיהיה תוכנה טובה ומהירה עבור ספרי PDF (ברמה של אוצריא לספרי טקסט...)
הכל ירוץ...! -
נניח והיברובוקס מסכימים לשתף פעולה,
למה לתוכנות טקסט קמו עשרות תוכנות, בחינם ובתשלום,
כמו: תורת אמת, בר אילן, אורייתא, אוצריא, זית, תא שמע, DBS, ובלכתך בדרך, ויש עוד כמה שאני לא זוכר כרגע את השם שלהם.אבל לתכונות להצגת ספרי PDF, חוץ מאוצר החכמה [ועוד תוכנה שיצאה פעם אחת של ספרי היברובוקס] אין עוד שום תוכנה???
וגם אם היברובוקס לא משתפים פעולה,
למה אף אחד לא עושה משהו מסחרי?
כמה כבר עולה לסרוק קבצי PDF????
ב 30 ש"ח לשעה אפשר להעסיק המון אנשים שיסרקו ספרים.
אוצר החכמה גובים הוון עתק על כלום.
מה הם כבר עשו שם בתוכנה הזו, אפשר לחשוב.
למה אף אחד לא מנסה לחקות אותם? נשגב מבינתי!@יום-חדש-מתחיל
יש את מה ש @אלף-שין ממתמחים התחיל לעשות בינתיים אמנם עוד לא יצא מזה משהוא אבל לך תדע... -
@יום-חדש-מתחיל
יש את מה ש @אלף-שין ממתמחים התחיל לעשות בינתיים אמנם עוד לא יצא מזה משהוא אבל לך תדע...@מיכאלוש כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
@יום-חדש-מתחיל
יש את מה ש @אלף-שין ממתמחים התחיל לעשות בינתיים אמנם עוד לא יצא מזה משהוא אבל לך תדע...המפתח שם לא רציני.
שוחחתי איתו, הוא רצה להצטרף גם לאוצריא - ולא יצא מזה כלום. -
אני חותם על זה, ברגע שיהיה תוכנה טובה ומהירה עבור ספרי PDF (ברמה של אוצריא לספרי טקסט...)
הכל ירוץ...!@יהודי-צעיר כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
הכל ירוץ...!ברגע שתהי' תוכנה, ברור שהכל ירוץ, הנקודה היא שבמצב הנוכחי אין תמריץ למפתחים לעבוד על זה.
אדרבה, תסביר אתה למה אף אחד עדיין לא פיתח כזה דבר?
-
@יהודי-צעיר כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
הכל ירוץ...!ברגע שתהי' תוכנה, ברור שהכל ירוץ, הנקודה היא שבמצב הנוכחי אין תמריץ למפתחים לעבוד על זה.
אדרבה, תסביר אתה למה אף אחד עדיין לא פיתח כזה דבר?
@יום-חדש-מתחיל להיברובוקס אין בעיה שמעתיקים את הספרים משם לתפוצה רחבה?
אז למה הם הפסיקו עם הדיסק הקשיח?
-
אני חושב שברגע שיהיה תוכנה מוכנה לשימוש ברמה של אוצריא... עבור PDF (אוצריא לא מתאימה לזה כרגע...)
כבר היה לכל אברך את היברו בוקס בפנים
פשוט, כרגע אף אחד לא מעתיק את הברו בוקס המלא , אבל כשיהיה אפשר להפוך את זה לתוכנה כולם ימצאו איך לעשות את זה....@יהודי-צעיר כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
ימצאו איך לעשות את זה....
איך?
-
איך?
@חנניה כתב בבקשת מידע | למה אף אחד לא יוצר תוכנה כמו אוצר החכמה?:
איך?
אין שום בעיה להוריד את כל היברו בוקס, רק צריך סקריפט קטן ורשת מהירה ויציבה.
-
לא צריך מאגרי ספרים, זה כבר קיים וכל מי שרוצה יוריד מהיברובוקס או ממקורות אחרים, מה שצריך זה תוכנה נוחה עבורם. וההיגיון אומר שזה צריך להיות משולב באוצריא למי שמחזיק מאגר PDF. אוצריא כיום מאפשר לראות PDF אבל כבן חורג. משער שיום יבוא ומישהו עם הרבה מרץ יפתח כזה דבר עבור אוצריא
-
לא צריך מאגרי ספרים, זה כבר קיים וכל מי שרוצה יוריד מהיברובוקס או ממקורות אחרים, מה שצריך זה תוכנה נוחה עבורם. וההיגיון אומר שזה צריך להיות משולב באוצריא למי שמחזיק מאגר PDF. אוצריא כיום מאפשר לראות PDF אבל כבן חורג. משער שיום יבוא ומישהו עם הרבה מרץ יפתח כזה דבר עבור אוצריא
-
קצת היסטוריה:
אוצרות התורה קדם לאוצר החכמה, כמאגר ספרים סרוקים לתורה, ללא מטרת רווח, ולכן התוכנה לא מתקרבת לאוצר החכמה.
אוצר החכמה התחילו עם המאגר של אוצרות התורה, והוסיפו סריקות של כל הספרים שהם הצליחו להשיג עליהם את ידם, בזמנו זה התקרב לרבע ממה שיש היום בהיברו וכו', אבל עם סייעתא דשמיא, השקעה בתוכנת חיפוש, וממשק נוח מהיר ומאיר, הם כבשו אט אט את השוק, עד שכהיום אוצרות התורה נמחק מהמפה.
מקים אוצרות התורה נפטר, ובניו החליטו לנסות לשווק את התוכנה שאביהם השקיע בה רבות בשביל הפצת תורה, אבל הם כבר איחרו את המועד, כך שאוצר החכמה כבש את השוק, ולא היה להם ריווחיות להשקיע.
בנוסף אוצר החכמה השקיעו באתר שמניב הכנסות נאות, פרסומת לתוכנה ולספרים, והתווסף לכך הקורונה שסגרה את האנשים בבתים דבר שהביא לחשיפה אדירה לאוצר החכמה לנגישות הספרים ונוחות החיפוש, כך שכיום הם השולטים בשוק.
כדי להנגיש אפילו את כל הספרים של היברובוקס, לא מספיק בתוכנה שתציג את הספרים, צריך ממשק מאיר עיניים, נגישות לתוכן, והפיצ'ר העיקרי והמסובך בזה לדעתי הוא חיפוש מהיר בתוכן הספרים ותצוגת תוצאות.
כמובן, מי שירים את הכפפה, ויבנה תוכנה שתתן את התפוקה שכרו יהיה אדיר במרום, ובוודאי שגם בעולם הזה הוא יזכה לראות פירות.