בירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?
-
@יהודי-צעיר כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
@מישהו-1 לפני שאתה קובע עובדות, תברר אותם.
לגופו של ענין:
יש קבוצת אנשים שערכה ספרים, ויש להם זכות על מה שהם ערכו.
ומי שיש לו שאלות בנושא, שיפנה לאחראים על פרויקט אוצריא, שכולם מסמיכים אותם, וישאל אותם באיזה כללים אפשר להשתמש בחומר.
הכל ברור?אאל"ט בדיונים אחרים (לכה"פ חלק מ)מנהלי אוצריא תמכו בכך שזכויות יוצרים פוקעות אחרי X שנים, ושהקלדה אינה יוצרת זכות על היצירה. (אינה מוגדרת כיצירה נגזרת)
מה השתנה כשמדברים על טקסט שאוצריא הקלידה?@צדיק-וטוב-לו דיברו שם על סריקה מספר במהדורה חדשה, האם זה נכלל בשימוש הוגן או שזה הפרה של יצירה נגזרת, או שבכלל שידרוג הכתב של החומר, אינו נחשב כלל יצירה,
כאן מדובר על הקלדה של החומר.
ב. גם אם אכן אתה צודק, בפועל גופים רשמיים לא ישתמשו בטקסט שלא ברור מקורו, מחשש שמא יש איזשהו זכות, ועל כן עדיף לענ"ד שהטקסט יהיה נקי לחלוטין. -
@יהודי-צעיר כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
@מישהו-1 לפני שאתה קובע עובדות, תברר אותם.
לגופו של ענין:
יש קבוצת אנשים שערכה ספרים, ויש להם זכות על מה שהם ערכו.
ומי שיש לו שאלות בנושא, שיפנה לאחראים על פרויקט אוצריא, שכולם מסמיכים אותם, וישאל אותם באיזה כללים אפשר להשתמש בחומר.
הכל ברור?אאל"ט בדיונים אחרים (לכה"פ חלק מ)מנהלי אוצריא תמכו בכך שזכויות יוצרים פוקעות אחרי X שנים, ושהקלדה אינה יוצרת זכות על היצירה. (אינה מוגדרת כיצירה נגזרת)
מה השתנה כשמדברים על טקסט שאוצריא הקלידה?@צדיק-וטוב-לו
אני חושב שהנושא פשוט
עורכי ומנהלי אוצריא לא דורשים כסף על השימוש באוצריא, ומסכימים להשתמש בחינם! אבל יש זכויות יוצרים על העבודה שנעשתה פה...
הושקע פה המון מאמץ, לזיכוי הרבים, כדי שיהיה תוכנה חינמית נוחה לכלל הציבור, ואל תשכחו - כן! זה התוכנה היחידה הנורמלית בחינם! לא לוקחים פה אפילו פרוטה!
אבל לא יתכן שיבואו אוצר החכמה ובר אילן (או מי שלא יהיה) ויקחו את כל העבודה הזו וימכרו אותה בכסף!!!
לא בשביל זה עבדו פה.
ומה הכללים?
מי שרוצה להשתמש שישאל את האחראים, כי יש זכויות יוצרים בסיסיות, ומקפידים עליהם גם בספרית אוצריא הרשמית,
ומי שרוצה להחליט לבד מה לעשות, לפי ההלכה והחוק הבינלאומי, אז הוא לא צריך לשאול פה שאלות והוא לא יקרא את התנאים,נכון, שבהחלט רצוי שיהיה כתוב ברור מה התנאים,
אבל לא ברמה של "צריך לכתוב את זה וזה לא בסדר שלא כותבים", ... -
@צדיק-וטוב-לו דיברו שם על סריקה מספר במהדורה חדשה, האם זה נכלל בשימוש הוגן או שזה הפרה של יצירה נגזרת, או שבכלל שידרוג הכתב של החומר, אינו נחשב כלל יצירה,
כאן מדובר על הקלדה של החומר.
ב. גם אם אכן אתה צודק, בפועל גופים רשמיים לא ישתמשו בטקסט שלא ברור מקורו, מחשש שמא יש איזשהו זכות, ועל כן עדיף לענ"ד שהטקסט יהיה נקי לחלוטין.@מישהו-1 כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
@צדיק-וטוב-לו דיברו שם על סריקה מספר במהדורה חדשה, האם זה נכלל בשימוש הוגן או שזה הפרה של יצירה נגזרת, או שבכלל שידרוג הכתב של החומר, אינו נחשב כלל יצירה,
כאן מדובר על הקלדה של החומר.אבל מהדורת הספר לא נוצרה יש מאין, מישהו היה צריך להקליד אותו במקור.
-
@צדיק-וטוב-לו
אני חושב שהנושא פשוט
עורכי ומנהלי אוצריא לא דורשים כסף על השימוש באוצריא, ומסכימים להשתמש בחינם! אבל יש זכויות יוצרים על העבודה שנעשתה פה...
הושקע פה המון מאמץ, לזיכוי הרבים, כדי שיהיה תוכנה חינמית נוחה לכלל הציבור, ואל תשכחו - כן! זה התוכנה היחידה הנורמלית בחינם! לא לוקחים פה אפילו פרוטה!
אבל לא יתכן שיבואו אוצר החכמה ובר אילן (או מי שלא יהיה) ויקחו את כל העבודה הזו וימכרו אותה בכסף!!!
לא בשביל זה עבדו פה.
ומה הכללים?
מי שרוצה להשתמש שישאל את האחראים, כי יש זכויות יוצרים בסיסיות, ומקפידים עליהם גם בספרית אוצריא הרשמית,
ומי שרוצה להחליט לבד מה לעשות, לפי ההלכה והחוק הבינלאומי, אז הוא לא צריך לשאול פה שאלות והוא לא יקרא את התנאים,נכון, שבהחלט רצוי שיהיה כתוב ברור מה התנאים,
אבל לא ברמה של "צריך לכתוב את זה וזה לא בסדר שלא כותבים", ...@יהודי-צעיר כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
אבל לא ברמה של "צריך לכתוב את זה וזה לא בסדר שלא כותבים", ...
כך כתבתי?
-
הכוונה היתה כמובן אליי...
אבל הטענה היא לא שזה לא בסדר שלא כותבים אלא שזה לא תופס אם לא כותבים.
וטענה נוספת שיש סתירה בין הנוסח בתוך התוכנה למה שכתוב בגיטהב, בגיטהב כתוב שיש הגבלה על שימוש מסחרי, וחובת קרדיט, אבל השימוש מותר באופן גורף, כולל זכות יצירה נגזרת, רק אם אותו רישיון.
ואילו בתוכנה רשום שכל הזכויות שמורות.
עוד טענה שהזכויות שנשמרות (חובת ייחוס ואי מסחריות) צריכות להימסר לגוף חוקי שיוכל להרשות גם מעבר לרשיון הבסיסי אם משום מה הוא יראה לנכון.
וכרגע גם זה לא המצב. -
- לגבי הטענה שאוצריא היא לא גוף חוקי: אתה צודק. ומה תאמר לגבי כל ריפו בגיטהאב?
- לגבי הטענה על זכויות יוצרים, אתה צודק. זה לא באמת זכויות יוצרים, אין מה לעשות. ברגע שזה עולה לגיטהאב, זה תלוי רק ברישיון שהוגדר - ומותר לעשות שימוש.
אממה, שהרישיון המוגדר שם מונע מבעלי תוכנות מסחריות לעשות בו שימוש, וזה בדיוק מה שאנו רוצים!
-
הרישיון המוגדר בגיט מונע מבעלי תוכנות מסחריות לעשות בו שימוש, זה אכן מה שהגדירו בגיטהב וזה מצוין לגבי כל מה שנעשה בריפו בגיטהב,
מאחר והספרים כאן נערכים במרחב אחר, ההודעה שהצבת על גבי הריפו שלך בגיטהב, לא תוכל לשנות את הרישיון של הספרים.
וזה שאתה מעלה את הספרים לאחר העריכה לא יכולה לשנות את הרישיון של הספר.
ומאחר וכאן לא הוצבה שום הודעה, הרי שהרישיון כאן הוא ברירת מחדל, שזה שמירה מלאה על זכויות.
ועל כן העלאה של החומר תחת רישיון שונה היא פעולה לא חוקית אפילו, אבל ודאי שהיא לא יכולה לשנות את הרישיון. -
@מישהו-1 אתה רוצה שנכתוב את כל הניסוח לפרטי פרטים בתחילת כל ספר????
ולמה כ"כ חשוב לך לריב על זה?
סתם שאלה, אתה נציג של איזה חברה / עמותה???? -
סתם שאלה, אתה נציג של איזה חברה / עמותה????@יום-חדש-מתחיל בעיקר מה שמציק לי זה החשש שזה יתקע בסוף, סתם בגלל עצלות.
וכן דבר שחשוב לי שככל וירצה עוד גוף חינמי להשתמש בטקסט אני מאוד רוצה שהוא יוכל (תוך קרדיט) ולפי המצב כרגע, זה יכול להיות בעייתי.
ואגב, כמובן שלא צריך את הניסוח לפרטי פרטים, יש קוד רישיון ואין שום סיבה לא לכתוב שמה שכותבים כאן מתפרסם ברישיון זה וזה. -
לא הבנתי מה ייתקע?
בכל מקרה, אם זה כ"כ חשוב לך,
@פלמנמוני @ע-ה-דכו-ע אשמח אם תעלו את הניסוח מהגיטהאב גם לאתר העריכה. -
סתם שאלה, אתה נציג של איזה חברה / עמותה????@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
אתה רוצה שנכתוב את כל הניסוח לפרטי פרטים בתחילת כל ספר????
לענ"ד אמור להיות קישור בכל ספר כזה שנערך - למקום שבו יהיו כתובים כללי השימוש וזכויות היוצרים. בכדי למנוע גניבה ושימוש לא חוקי באותם התכנים.
-
כרגע, אילו אני איזה גוף שהסוגיא שמעסיקה אותי בחיים זה זכויות יוצרים. ויש לי אין סוף זמן מיותר.
ובמסגרת השיעמום שלי אקבל זכות ייצוג על כל נושא זכויות יוצרים (משהו מעין אקו"ם)
אני יכול לתבוע את אותם אנשים שהעלו לגיטהב תוכן ברישיון מסויים בעוד התוכן במקור לא נוצר תחת הרישיון הזה.
וכן לתבוע את כל מי שיעתיק מהם. -
הרישיון המוגדר בגיט מונע מבעלי תוכנות מסחריות לעשות בו שימוש, זה אכן מה שהגדירו בגיטהב וזה מצוין לגבי כל מה שנעשה בריפו בגיטהב,
מאחר והספרים כאן נערכים במרחב אחר, ההודעה שהצבת על גבי הריפו שלך בגיטהב, לא תוכל לשנות את הרישיון של הספרים.
ומאחר וכאן לא הוצבה שום הודעה, הרי שהרישיון כאן הוא ברירת מחדל, שזה שמירה מלאה על זכויות.
ועל כן העלאה של החומר תחת רישיון שונה היא פעולה לא חוקית אפילו, אבל ודאי שהיא לא יכולה לשנות את הרישיון.@מישהו-1 כתב בבירור | מה הרישיון המתאים לספרים שנערכו באוצריא?:
ועל כן העלאה של החומר תחת רישיון שונה היא פעולה לא חוקית אפילו, אבל ודאי שהיא לא יכולה לשנות את הרישיון.אדם/גוף בעל זכויות יוצרים, יכול לוותר על חלק מהזכות שלו ולאפשר שימוש ללא צורך מסחרי.
לא שייך 'לתבוע אותו' על כזה דבר, וודאי שזה מדנה את הרשיון.