בירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?
-
@צדיק-וטוב-לו כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
צריך לראות מה לעשות עם הצילומים הצורות בעמוד ה.
אין שום בעי' להמיר תמונות לטקסט ולהכניס אות לקבצי הטקטס, בדיוק כפי שכבר קיים כיום באוצריא
@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
אין שום בעי' להמיר תמונות לטקסט ולהכניס אות לקבצי הטקטס, בדיוק כפי שכבר קיים כיום באוצריא
לא צילומי אותיות.

-
@יום-חדש-מתחיל כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
לא צילומי אותיות.

לא צילומי אותיות.
בטח שכן
זה ממיר את התמונה לטקסט שאוצריא יודעת לקרוא וזה מוצג כתמונה

-
מישהו יודע האם ספר ארעא דישראל שנמצא בהיברו https://www.hebrewbooks.org/59366 (מכון נחלת ישראל), יש לו זכויות יוצרים?.
-
חפרתי את הנושא הזה לעומק והכללים בישראל הם כדלהלן
יצירה שעבר 70 שנה מיום פטירת היוצר אינה מוגנת בזכויות יוצרים ומותרת בשימוש לחלוטין
דבר מעניין שיצא לי אבל מצריך התייעצות עם עו״ד הוא שיצירה שמחברה מת לפני יותר משבעים שנה מותרת בשימוש גם אם יצאה במהדורה חדשה כי הנגשת הטקסט לא נחשבת יצירה. רק ההערות וההקדמה והעימוד וכדו׳ נחשבים יצירה. מה שאומר שאם יש ברשותך קובץ לא חוקי של ספר ישן כלשהו שרק יצא מחדש מותר לך לעשות לו ocr כי זה שימוש בטקסט ולא ביצירה של המו״ל -
יצירה שעבר 70 שנה מיום פטירת היוצר אינה מוגנת בזכויות יוצרים ומותרת בשימוש לחלוטין
דבר מעניין שיצא לי אבל מצריך התייעצות עם עו״ד הוא שיצירה שמחברה מת לפני יותר משבעים שנה מותרת בשימוש גם אם יצאה במהדורה חדשה כי הנגשת הטקסט לא נחשבת יצירה. רק ההערות וההקדמה והעימוד וכדו׳ נחשבים יצירה. מה שאומר שאם יש ברשותך קובץ לא חוקי של ספר ישן כלשהו שרק יצא מחדש מותר לך לעשות לו ocr כי זה שימוש בטקסט ולא ביצירה של המו״ל -
דבר מעניין שיצא לי אבל מצריך התייעצות עם עו״ד הוא שיצירה שמחברה מת לפני יותר משבעים שנה מותרת בשימוש גם אם יצאה במהדורה חדשה כי הנגשת הטקסט לא נחשבת יצירה. רק ההערות וההקדמה והעימוד וכדו׳ נחשבים יצירה. מה שאומר שאם יש ברשותך קובץ לא חוקי של ספר ישן כלשהו שרק יצא מחדש מותר לך לעשות לו ocr כי זה שימוש בטקסט ולא ביצירה של המו״ל@abc123 כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
מה שאומר שאם יש ברשותך קובץ לא חוקי של ספר ישן כלשהו שרק יצא מחדש מותר לך לעשות לו ocr כי זה שימוש בטקסט ולא ביצירה של המו״ל
האמנם הכוונה שאפשר להשתמש בהדפסה שלהם לעשות OCR ?!
מסברה - יותר נראה שהכוונה היא רק שמותר לך לערוך את הטקסט מהמהדורה הישנה, למרות שאחרים הדפיסו אותה במהדורה חדשה והנגישו לציבור את אותו התוכן. -
@מכנדבי כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
@abc123 למעט כאשר הספר יצא לאור לאחר פטירת המחבר, שאז ה-70 שנה מתחילות משנת פרסום הספר.
לא נכון, זה רק אם המחבר לא ידוע אז המו״ל הראשון נחשב הבעלים על היצירה. אם הוא ידוע 70 שנה מיום פטירתו
@איש-שלו כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
@abc123 כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
מה שאומר שאם יש ברשותך קובץ לא חוקי של ספר ישן כלשהו שרק יצא מחדש מותר לך לעשות לו ocr כי זה שימוש בטקסט ולא ביצירה של המו״ל
מסברה - יותר נראה שהכוונה היא רק שמותר לך לערוך את הטקסט מהמהדורה הישנה, למרות שאחרים הדפיסו אותה במהדורה חדשה והנגישו לציבור את אותו התוכן.הרעיון הוא שהדבר היחיד ששייך לו הוא מה שהוא עצמו יצר והוא לא יצר את הטקסט עצמו. אני ינסה לברר את זה עם עו״ד
@י.-פל. כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
הנגשת הטקסט לא נחשבת יצירה.
אא"כ היא נחשבת 'יצירה נגזרת'.
בכל מקרה, לא אתה תיתבע...השאלה אם זה ייכנס לאוצריא. וחוץ מזה זה יכול להקל את העבודה מאוד בהוספת ספרים. כמובן צריך להיזהר לכלול אך ורק את הטקסט המקורי של המחבר ללא שום הערות של המו״ל
-
@מכנדבי כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
@abc123 למעט כאשר הספר יצא לאור לאחר פטירת המחבר, שאז ה-70 שנה מתחילות משנת פרסום הספר.
לא נכון, זה רק אם המחבר לא ידוע אז המו״ל הראשון נחשב הבעלים על היצירה. אם הוא ידוע 70 שנה מיום פטירתו
@איש-שלו כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
מסברה - יותר נראה שהכוונה היא רק שמותר לך לערוך את הטקסט מהמהדורה הישנה, למרות שאחרים הדפיסו אותה במהדורה חדשה והנגישו לציבור את אותו התוכן.הרעיון הוא שהדבר היחיד ששייך לו הוא מה שהוא עצמו יצר והוא לא יצר את הטקסט עצמו. אני ינסה לברר את זה עם עו״ד
@י.-פל. כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
הנגשת הטקסט לא נחשבת יצירה.
אא"כ היא נחשבת 'יצירה נגזרת'.
בכל מקרה, לא אתה תיתבע...השאלה אם זה ייכנס לאוצריא. וחוץ מזה זה יכול להקל את העבודה מאוד בהוספת ספרים. כמובן צריך להיזהר לכלול אך ורק את הטקסט המקורי של המחבר ללא שום הערות של המו״ל
השאלה אם זה ייכנס לאוצריא.
מהבחינה הזאת - השאלה רגישה יותר,
כי הנושא לא אם יתבעו אותך בבית משפט ומה עו"ד יצליח לסדר...
אלא האם זה מותר [ובהנחה שגדרי חו"מ בזה נגזרים מהסטנדרט החוקי (...) - יש להחשיב 'מותר' רק מה שהוא ישר וחוקי באופן פשוט] -
@אבא-כדברה כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
שלחתי וזה מה שהשיב "מה השאלה?????
ודאי.
מספיק להם החוברת, או שיעדיפו קובץ וורד פתוח?"אני צריך שתעביר לי למייל, או למייל הראשי של אוצריא, את השרשור שלכם, לכל צרה שלא תבוא, זה תנאי ראשון לפני ההכנסה.
@יום-חדש-מתחיל אל תכניס שום דבר שהבטיחו לך שנתנו הרשאה, אם אין לך את המייל 'בידיים'.@י.-פל. כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
@אבא-כדברה כתב בבירור | יש ספרים חשובים שהייתם רוצים שייכנסו לאוצריא?:
שלחתי וזה מה שהשיב "מה השאלה?????
ודאי.
מספיק להם החוברת, או שיעדיפו קובץ וורד פתוח?"אני צריך שתעביר לי למייל, או למייל הראשי של אוצריא, את השרשור שלכם, לכל צרה שלא תבוא, זה תנאי ראשון לפני ההכנסה.
@יום-חדש-מתחיל אל תכניס שום דבר שהבטיחו לך שנתנו הרשאה, אם אין לך את המייל 'בידיים'.לא הבנתי מה אני צריך לעשות @י.-פל.
הוא שלח לי את הקובץ וורד הפתוח לעלות כאן או במקום אחר.. -
@אבא-כדברה אנחנו רוצים את האישור בכתב שהם כתבו לך שהם מסכימים.
חוץ מזה תשלח לנו גם את הקובץ וורד.תשלח את שתיהם למייל שלי.
-
@אבא-כדברה מה המעלה של זה?
האם רק החלק מדף ד עד דף ט, או שיש גם שינויים בין בכל המסכת בין מה שכבר קיים למה שיש בקובץ וורד זה? -
המעלה של זה שפשוט אין באוצריא ריטב"א סוכה מדף ד עד דף ט
מפני שבכת"י שהדירו כל הריטב"א על סוכה היה חסר בדפים הנ"ל
ובדרות האחרונים מצאו כת"י אחר והשלימו ע"פ את הדפים החסרים במכונים כמוסד הרב קוק הרשל וזכרון
אמנם הכת"י שלהם לא היה מתוקן והיה חסר שם הציוריים בסוגיית כנגד ראש תור והמדרים השלימו לפי הבנתם בדברי הריטב"א ובכת"י החדש הנמצא בספריה הלאומית לא היה לפניהם והוא נראה השלמה של הכת"י של כל המסכת ושם מופיע הציורים לסוגיא הנזכרת
ועוד מצאתי בדף ז שהנוסח הכת"י המצוי משבוש ונסו המהדרים בגודל כשרונם ליישב וד"ל ובכת"י החדש הכל מתוקן ואין במסגרת זו להאריך ועין בהקדמה שם
ושוב אכפול שעיקר שפשוט **חסר ** באורציא הדפים הנ"ל -
@אבא-כדברה ששלחתי לך שאלה במייל.
ותכל'ס לא הבנתי האם יש תועלת להכניס את כל הספר, או רק את הקטעים שציינת. -
@אבא-כדברה ברור שֶמַה?